Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 6


COMUNICAT DE PRESĂ


Joi, 26 ianuarie, șeful Statului Major General, generalul locotenent Ștefan Dănilă, s-a întâlnit, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare (ACT), generalul Stephane ABRIAL.

Agenda discuțiilor dintre cei doi oficiali a cuprins aspecte referitoare la intenția României de participare la proiectele de cooperare multinațională, pentru dezvoltarea și utilizarea în comun a capabilităților militare propuse în cadrul inițiativei NATO Smart Defence, precum și o documentare asupra perspectivelor de implementare a inițiativei Smart Defence și a recomandărilor din acest domeniu.

Generalul locotenent Ștefan Dănilă a evidențiat cooperarea cu Uniunea Europeană în inițiativa similară (Pooling and Sharing) de evitare a duplicării eforturilor statelor membre NATO și UE.

Generalul Abrial a mulțumit părții române pentru contribuția țării noastre la inițiativa NATO de dezvoltare și utilizare în comun a capabilităților și a evidențiat faptul că România și Comandamentul Aliat pentru Transformare au o viziune comună în acest domeniu.

Tot joi, generalul Abrial a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Viorel Oancea. Cei doi oficiali au discutat calendarul viitoarelor activități desfășurate în cadrul inițiativei NATO Smart Defence, precum și rezultatele concrete ce vor figura pe agenda Summit-ului Alianței ce va avea loc la Chicago, în luna mai a acestui an.


Biroul de Presă