Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 7


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale Gabriel Oprea a ordonat ca subunități ale armatei să distribuie, în noaptea de joi spre vineri, alimente, apă și ceai cald persoanelor aflate în autoturismele blocate pe autostrăzile A1 și A2. Ajutoarele vor fi asigurate prin grija Statului Major al Forțelor Terestre, Statului Major al Forțelor Navale și Comandamentului Logistic Întrunit, iar echipele vor acționa pe cele două autostrăzi, din ambele sensuri de mers.

De asemenea, din dispoziția ministrului Gabriel Oprea, toate mijloacele auto și utilajele de geniu disponibile, precum și efective de militari, din toate unitățile militare aflate în județele afectate de ninsorile abundente și de viscol, sunt pregătite să intervină de urgență, la solicitarea autorităților publice locale și centrale, în sprijinul populației afectate.

De miercuri seară și până în prezent, militarii au acționat și acționează în mai multe județe, cu utilaje și tehnică auto.

M.Ap.N. monitorizează, prin structura de specialitate a Statului Major General, situația din țară, pentru a interveni cu personal și tehnică, în sprijinul populației afectate de vremea nefavorabilă.


Biroul de Presă