Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 10


COMUNICAT DE PRESĂ


Militari și mijloace tehnice din unitățile Armatei au continuat să acționeze, conform dispoziției ministrului Apărării Naționale Gabriel Oprea, pentru salvarea persoanelor aflate în pericol și deblocarea drumurilor în zone afectate de viscol și de căderile masive de zăpadă.

Militari din Regimentul 30 Gardă au intervenit astăzi, 28 ianuarie, în București, în piețele Drumul Taberei, Gorjului și Veteranilor, pentru degajarea zăpezii, și acționează cu transportoare blindate pe autostrada A2, pentru fluidizarea traficului, alături de camarazii de la Batalionul 96 Geniu.

Militari ai Batalionului 22 Transport efectuează mai multe curse cu o cisternă pentru a alimenta cu apă potabilă o mănăstire situată la cota 1.000 pe raza localității Moțăieni, județul Dâmbovița, iar militari din Batalionul 3 Geniu acționează, în județul Buzău, pentru deblocarea drumurilor ce leagă Rîmnicu Sărat de localitățile Boldu și Balta Albă.

Comandamentul Logistic Întrunit a intervenit cu militari și tehnică pentru deblocarea autostrăzii A1, la km 69, a DN 5, în dreptul localității Uzunu, județul Giurgiu, și în localitățile Beștepe, județul Tulcea, și Nicolae Bălcescu, județul Constanța, pentru deszăpezirea autovehiculelor și deblocarea căilor de comunicație.

În cursul zilei de vineri, 27 ianuarie, militarii din Forțele Terestre au intervenit pentru deszăpezirea autovehiculelor și deblocarea căilor de comunicații pe autostrada A1 la intersecția cu Centura Capitalei și la km 69, pe DN 3 la intersecția cu Centura Capitalei și în zona localității Brănești, în localitatea Boțârlău, jud. Vrancea, și pe calea de comunicație Alexandria-Răsmirești, jud. Teleorman.

Militarii au intervenit, la solicitarea Prefectului județului Vrancea, pentru deszăpezirea unei autospeciale de pompieri, în localitatea Răstoaca, și pentru evacuarea a două persoane grav bolnave aflate in localitățile Voetin și Sihlea, cu o autospecială de evacuare medicală blindată, pe șenile.

De asemenea, la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, militarii buzoieni au intervenit, în cursul acestei nopți, pentru evacuarea de persoane și tractarea unor autovehicule, în scopul deblocării comunicației Buzău-Brăila, pe raza localității C.A. Rosetti.

Militarii asigură materiale de cazarmare (saltele, cearșafuri, pături și perne) pentru cazarea a 21 de cetățeni bulgari într-o sală de sport a unui liceu din Brăila. La solicitarea Prefectului județului Dâmbovița, au fost puse la dispoziția autorităților șapte corturi militare și cazarmamentul aferent.

Forțele Navale au acționat cu militari și mijloace tehnice pentru deszăpezirea drumurilor în zona localităților Slava Rusă și Slava Cercheză, pe drumul ce leagă Tulcea de Constanța, și au distribuit ceai cald și alimente persoanelor blocate pe autostrada A2, la km 111.

Militarii Forțelor Aeriene au intervenit pentru deblocarea căilor de comunicații pe DN 3, la intersecția cu Centura Capitalei, pe DN 5, în dreptul localității Uzunu, jud. Giurgiu, și pe autostrada A2, la km 24.

De asemenea, un avion și un elicopter de la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, ambele echipate pentru evacuare medicală, sunt pregatite să execute misiuni la cererea autorităților.


Biroul de Presă