Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 11


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale Gabriel Oprea a aprobat ca un remorcher militar fluvial din Forțele Navale Române să asigure, începând de marți, 31 ianuarie, transportul zilnic de persoane pe Dunăre, între municipiul Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu. Comitetul județean pentru situații de urgență Tulcea a solicitat, marți, sprijinul Ministerului Apărării Naționale pentru asigurarea unei nave militare care să efectueze operațiuni de transport al persoanelor, având în vedere interdicția de circulație pe Dunăre pentru navele comerciale. Interdicția a fost emisă de Căpitănia Zonală Tulcea, ca urmare a apariției formațiunilor de gheață pe fluviu.

Nava militară, al cărei echipaj este comandat de căpitan-comandorul Nicu Dumbravă, va efectua trei transporturi dus-întors în zilele lucrătoare și câte două în zilele de sâmbătă și duminică, pentru a veni în sprijinul persoanelor rămase izolate în suburbia Tudor Vladimirescu.
Misiunea marinarilor militari se va executa conform orarului stabilit cu autoritățile locale și va fi adaptată în funcție de condițiile meteo și hidrografice, astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranța pasagerilor.

Prin structura de specialitate a Statului Major General, M.Ap.N. continuă să monitorizeze situația din țară și este în măsură să intervină cu personal și tehnică pentru sprijinirea populației afectate de vremea nefavorabilă.


Biroul de Presă