Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 13


COMUNICAT DE PRESĂ


O delegație a Ministerului Apărării Naționale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Viorel Oancea, participă la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO, care se desfășoară la Bruxelles, în zilele de 2 și 3 februarie. Subiectele abordate, în prima zi a reuniunii, vizează misiunea NATO/ISAF din Afganistan, respectiv procesul de tranziție și post-tranziție, și reforma NATO pe cele cinci dimensiuni - reforma agențiilor, a structurilor de comandă, a managementului resurselor, a Cartierului General și redimensionarea structurilor implicate în dezvoltarea de capabilități. De asemenea, vor avea loc dezbateri pe marginea conceptului de Smart Defence și a modalităților de răspuns la noile provocări, în contextul austerității financiare, precum și pe tema apărării antirachetă.

Delegația română a avut o întâlnire, în cursul dimineții zilei de astăzi, cu generalul John Allen, Comandantul ISAF, în care au fost abordate aspecte privind principalele obiective ale operațiunii ISAF, evoluțiile din cadrul procesului de tranziție din Afganistan și viziunea comandantului forțelor NATO din Afganistan privind transformarea misiunii și implementarea noului Concept de Forță de Asistență în domeniul Securității.

A doua zi a reuniunii, în format extins, state membre și non-membre NATO contributoare, va fi dedicată operațiilor NATO din Kosovo și Afganistan.


Biroul de Presă