Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 15


COMUNICAT DE PRESĂ


Remorcherul maritim de salvare "Grozavul" a început luni, 6 februarie, la ora 07.00, operațiunile pentru degajarea șenalului navigabil pe brațul Sulina. Nava militară, cu un deplasament de 2.700 t, având la bord un echipaj format din 40 de marinari, intervine pentru spargerea gheții pe Dunăre, între porturile Sulina și Tulcea.

De asemenea, remorcherul fluvial 328 din Forțele Navale Române a reluat, din această dimineață, transportul de persoane pe Dunăre, între municipiul Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu.

Un detașament de militari și un autocamion DAC 6x6, din Batalionul 335 Artilerie, desfășoară luni, începând cu ora 11.00, o misiune de evacuare și transport la Botoșani al unei femei care are nevoie de dializă, aflată în comuna Călărași, jud. Botoșani.

O mașină de luptă a infanteriei MLI 84 M echipată MEDEVAC, cu cinci militari de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată Focșani, a început, la ora 12.00, o misiune de evacuare a două femei gravide, aflate în localitatea Vintileasca, jud. Vrancea.

În județul Brașov, un detașament format din 40 de militari de la Batalionul 21 Vânători de Munte acționează, începând cu ora 08.30, în Gara Predeal, pentru deblocarea căilor de acces.

În noaptea de duminică și în dimineața zilei de luni, în județul Vrancea, s-a acționat cu forțe și mijloace pentru evacuarea de urgență a persoanelor care aveau nevoie de asistență medicală. Astfel, o mașină de luptă a infanteriei MLI 84 M echipată MEDEVAC, cu un echipaj format din cinci militari, aparținând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată din Focșani, a încheiat în această dimineață misiunea de evacuare medicală a doi pacienți din localitatea Balta Albă, județul Buzău. După o deplasare extrem de dificilă, pe un traseu pe care depunerile de zăpadă au depășit frecvent doi-trei metri, salvatorii militari au reușit să transporte cele două persoane la Râmnicu Sărat, locul de unde pacienții au fost preluați de ambulanțele SMURD.

De asemenea, militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată au reușit să evacueze o femeie însărcinată din localitatea Vulturu, cu un vehicul tip MLI și un autocamion 6x6, în seara zilei de duminică, și au însoțit ambulanța până la spitalul din Focșani.

Din ordinul ministrului Apărării Naționale Gabriel Oprea, aproximativ 4.000 de militari și 1.000 de mijloace tehnice, de pe întreg teritoriul țării, sunt în măsură să intervină de urgență, la solicitarea autorităților publice locale și centrale, pentru limitarea efectelor ninsorilor abundente, ale viscolului și temperaturilor negative extreme, preconizate pentru această perioadă. Personalul poate fi suplimentat cu alți 4.000 militari, în funcție de evoluția situației.

Prin structura de specialitate a Statului Major General, M.Ap.N. monitorizează situația din țară și intervine cu personal și tehnică pentru sprijinirea populației afectate de vremea nefavorabilă.


Biroul de Presă