Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 18


COMUNICAT DE PRESĂ


Armata României continuă să desfășoare misiuni de intervenție în sprijinul populației afectate de zăpadă și viscol. Astfel, un detașament de militari din Batalionul 528 Cercetare acționează marți, 7 februarie, cu un transportor amfibiu blindat și cu un autocamion DAC 665T, în localitatea Târlele Filiu, jud. Brăila, pentru evacuarea unei persoane bolnave aflată într-o ambulanță înzăpezită și transportul acesteia la spital.

La solicitarea Prefectului județului Arad, 21 de militari din Batalionul 185 Logistic acționează pentru deszăpezirea unui pod rutier din localitatea Lipova.

De asemenea, pe Dunăre, remorcherul maritim de salvare "Grozavul" continuă misiunea de spargere a gheții pe canalul Sulina, între Mila 15 și portul Tulcea, iar Remorcherul Fluvial 328 asigură transportul de persoane între Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu, în condițiile în care interdicția de navigație pentru navele civile, instituită de Căpitănia Zonală Tulcea, rămâne în vigoare.

4.000 de militari, împreună cu aproximativ 1.000 de mijloace tehnice, sunt pregătiți, din ordinul ministrului Apărării Naționale Gabriel Oprea, încă din seara zilei de miercuri, 1 februarie, să intervină de urgență, la solicitarea autorităților publice locale și centrale, pentru limitarea efectelor ninsorilor abundente și ale viscolului. Personalul de intervenție al armatei poate fi suplimentat cu alți 4.000 militari, în funcție de evoluția situației.

Prin structura de specialitate a Statului Major General, M.Ap.N. monitorizează situația din țară și intervine cu personal și tehnică pentru sprijinirea populației afectate de vremea nefavorabilă.


Biroul de Presă