Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 20


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministerul Apărării Naționale monitorizează situația din țară, prin structura de specialitate a Statului Major General, și are pregătiți 4.000 de militari și 1.000 de mijloace tehnice, conform ordinului ministrului Apărării Naționale Gabriel Oprea, pentru a interveni de urgență în sprijinul autorităților publice locale și centrale, în limitarea efectelor ninsorii și viscolului.

În ultimele 24 de ore, forțele și mijloacele Ministerului Apărării Naționale au executat 17 misiuni de intervenție în sprijinul populației afectate de zăpadă și viscol din județe din sudul Moldovei, Muntenia și Dobrogea, la care au participat peste 200 de militari cu 28 de mijloace tehnice.

Acțiunile de intervenție ale armatei continuă și joi, 9 februarie. Astfel, în zona comunei Miloșești, jud. Ialomița, un detașament de militari din Batalionul 113 Artilerie acționează, cu un autocamion DAC 665T, pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate și deblocarea căii de acces între localitățile Miloșești și Grivița. De asemenea, militari de la Regimentul 51 Artilerie Mixtă din Slobozia asigură, cu un mijloc autopropulsat pe șenile, transportul unei echipe tehnice de la Electrica S.A. în zona Lehliu, jud. Călărași, pentru remedierea unor defecțiuni la rețeaua electrică.

În zona localității Boboc, jud. Buzău, un detașament de militari de la Școala de Aplicație a Forțelor Aeriene acționează, cu o autofreză și un autocamion cu lamă, pentru deblocarea căii de acces de la gară, pe o distanță de aproximativ trei kilometri.

Pe Dunăre, remorcherul maritim de salvare "Grozavul" transportă pâine pentru locuitorii comunei Crișani și pasageri de la Sulina la Tulcea, asigurând, în același timp, spargerea gheții pe brațul Sulina. Remorcherul Fluvial 328 continuă să execute transportul de persoane între Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu.


Biroul de Presă