Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 21


COMUNICAT DE PRESĂ


Din dispoziția ministrului Apărării Naționale Gabriel Oprea, la sediul Flotilei 90 Transport Aerian din Otopeni a fost constituit un centru de coordonare pentru realizarea unui pod aerian, în vederea transportului de alimente către populația aflată în localități izolate, ca urmare a ninsorilor abundente și a viscolului.

Transportul alimentelor se va efectua cu elicoptere ale Forțelor Aeriene Române, la solicitarea prefecților din județele în care sunt localități izolate, în baza prevederilor H.G. nr. 2288/2004.
Ajutoarele umanitare sunt puse la dispoziția populației aflate în dificultate, prin grija unor asociații și patronate ale producătorilor din industria alimentară, conform solicitărilor primarilor din localitățile izolate.
În funcție de condițiile meteo și de situația concretă din localitățile izolate, transportul și distribuirea acestor ajutoare se va face și pe cale terestră din puncte de sprijin destinate acestui scop.

Primele transporturi se execută în seara zilei de joi, 9 februarie, cu două elicoptere militare, ale căror echipaje sunt comandate de căpitan-comandorii Constantin Grigore și Cristian Ciochină. Aeronavele tip IAR-330 Puma au decolat la ora 19.30 de la Flotila 90 Transport Aerian și transportă 2 tone de alimente în localitatea Mărașu din județul Brăila.

De asemenea, în jurul orei 22.30, este planificat un alt transport umanitar cu un elicopter militar, cu o tonă de alimente, către comuna Frecăței, jud. Brăila.

Armata a continuat să ajute populația și prin transportul de persoane și alimente pe Dunăre, cu două nave militare ale Forțelor Navale. Remorcherul maritim de salvare "Grozavul" a transportat joi, 9 februarie, pâine pentru locuitorii comunei Crișani și 18 pasageri de la Sulina și Crișani la Tulcea, iar Remorcherul Fluvial 328 execută transportul de persoane între Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu.


Biroul de Presă