Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 24


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale Gabriel Oprea a declarat sâmbătă, 11 februarie, la întâlnirea cu autoritățile locale din județele Vrancea și Buzău, că armata este pregătită să intervină terestru, aerian și naval, la solicitarea autorităților publice centrale și locale din zonele afectate de viscol și ninsorile abundente, pentru salvarea vieților puse în pericol, pentru distribuirea de alimente și bunuri de strictă necesitate și pentru deszăpezirea căilor de acces.

Două aeronave militare C-27 J SPARTAN, aparținând Forțelor Aeriene, vor transporta 10 tone de produse alimentare, în seara zilei de sâmbătă, 11 februarie, de la București la Bacău. De la Bacău, ajutorul umanitar va fi preluat de militari de la Divizia 2 Infanterie, care le vor distribui, cu autocamioane, în localități izolate din județul Vrancea, în baza solicitărilor adresate de autoritățile locale.

Centrul de coordonare a podului aerian, constituit la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, din dispoziția ministrului Apărării Naționale, a luat această măsură din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile care nu permit efectuarea zborurilor cu elicoptere, planificate inițial pentru această seară.

Prin grija Comandamentului Logistic Întrunit și a Diviziei 1 Infanterie, începând de sâmbătă noaptea vor fi executate, de asemenea, transporturi de produse alimentare, cu autocamioane, către localități izolate de ninsori din județele Buzău, Ialomița și Teleorman.


Biroul de Presă