Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 40


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale Gabriel Oprea a aprobat luni, 27 februarie, efectuarea unui zbor de recunoaștere pe Dunăre, cu un elicopter IAR-330 PUMA, în zona în care s-au format poduri de gheață, la solicitarea Prefectului județului Călărași.

Elicopterul, aparținând Flotilei 86 Aeriană de la Fetești, a decolat de pe aerodromul din Fetești, în jurul orei 16.00, cu destinația municipiul Călărași, de unde a îmbarcat specialiști militari din Batalionul 96 Geniu din București, persoane din cadrul Prefecturii și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Călărași. Elicopterul, al cărui echipaj este condus de locotenent-comandorul Cristian Dobroghiu, efectuează o misiune de cercetare aeriană de la Cernavodă și până în dreptul localității Dorobanțu, județul Călărași.

De asemenea, pentru distrugerea podurilor de gheață de pe Dunăre, ministrul Gabriel Oprea a dispus Statului Major General pregătirea unei subunități de geniu care să acționeze pe fluviu în zona periclitată, dacă situația o va impune.


Biroul de Presă