Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 48


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale Gabriel Oprea a susținut joi, 12 aprilie, o videoconferință cu militarii români din detașamentele dislocate în teatrele de operații din Afganistan, Kosovo și Bosnia-Herțegovina.

Comandanții detașamentelor din teatrele de operații au raportat ministrului aspecte legate de situația de securitate din zonele de responsabilitate. Comandanții au arătat că militarii din subordine își îndeplinesc misiunile cu curaj, că sprijină activitatea autorităților locale și au relații foarte bune de colaborare cu militarii celorlalte țări participante la misiuni.

"Am dorit să avem această videoconferință cu dumneavoastră, cu câteva zile înainte de Sfintele Sărbători de Paști, pentru că suntem mândri că reprezentați cu cinste România în teatrele de operații, sunteți militari curajoși, profesioniști și sunteți apreciați pentru că luptați departe de țară împotriva terorismului internațional, pentru liniștea copiilor noștri", le-a transmis ministrul Apărării Naționale militarilor dislocați în teatrele de operații.

Ministrul Gabriel Oprea i-a asigurat pe militari de preocuparea constantă a echipei de conducere a ministerului pentru asigurarea celor mai bune condiții necesare desfășurării misiunilor de menținere a păcii: "Încă de la preluarea conducerii ministerului, în urmă cu aproximativ doi ani și jumătate, dumneavoastră, militarii care vă îndepliniți misiunile în Afganistan, Kosovo, Bosnia și Herțegovina, reprezentați o prioritate a mandatului meu. Tocmai de aceea, într-o perioadă economică grea, cu un buget de avarie, am luat toate măsurile pentru a vă asigura mijloace de luptă moderne, pentru o mai mare siguranță. În Afganistan, am reușit, cu sprijinul partenerului american, să dotăm trupele cu mijloace de luptă tip MRAP, iar principala preocupare a fost să sporim gradul de securitate al militarilor români din toate teatrele de operații".

Referindu-se la importanța îndeplinirii misiunilor în deplină siguranță, ministrul Apărării Naționale le-a cerut militarilor să fie uniți, să lucreze în echipă, să respecte procedurile așa cum s-au instruit în țară și să se întoarcă teferi acasă la familii.

"Vreau să știți că sunt mândru de voi toți, de modul în care promovați imaginea țării noastre în lume. Vă urez Paști Fericit, sărbători fericite și aștept să ne strângem mâna și să ne privim în ochi, atunci când vă veți întoarce acasă cu misiunea îndeplinită", le-a transmis militarilor ministrul Gabriel Oprea.

La videoconferință au participat șeful Statului Major General, directorul general al Direcției Generale de Informații a Apărării și șefii categoriilor de forțe ale armatei.


Biroul de Presă