Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 49


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale Gabriel Oprea va efectua o vizită oficială în Republica Moldova vineri, 20 aprilie, la invitația ministrului apărării al Republicii Moldova, Vitalie Marinuța.

În cadrul convorbirilor oficiale, cei doi miniștri vor aborda teme referitoare la relațiile militare bilaterale, la pregătirea și instruirea personalului, precum și aspecte privind situația regională.

La finalul întâlnirii, miniștrii vor semna, la sediul Ministerului Apărării de la Chișinău, Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar.

Programul vizitei ministrului român al apărării mai cuprinde primiri la președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și la primul-ministru Vlad Filat.

Ministrul Gabriel Oprea va depune o coroană de flori la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare din Chișinău și va vizita Cimitirul ostașilor români din localitatea Călărași, unde va fi organizată o ceremonie de depunere de flori în memoria eroilor români căzuți la datorie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


Biroul de presă