Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 55


COMUNICAT DE PRESĂ


Un ofițer din Brigada 81 Mecanizată a fost rănit joi, 3 mai, în jurul orei 11.30, în poligonul Dorolea din județul Bistrița Năsăud.

Maiorul Octavian Ghiță făcea parte dintr-o echipă de geniști care executa un exercițiu de distrugere a unor elemente de muniție. Ca urmare a faptului că o grenadă tip PG-7 nu a explodat în urma inițierii încărcăturii, au fost puse în practică procedurile specifice unei astfel de situații. După luarea măsurilor de siguranță pentru membrii echipei și după expirarea timpului de așteptare prevăzut de instrucțiuni, ofițerul s-a deplasat spre locul în care era dispusă grenada, moment în care s-a produs deflagrația acesteia.

În urma exploziei, maiorul Ghiță a suferit răni în zona feței și a membrelor, în prezent starea sa fiind stabilă. După acordarea primului ajutor în poligon, militarul a fost transportat la Spitalul județean din Bistrița.

În incidentul din poligon a fost implicat și un subofițer din aceeași unitate, care se afla la o distanță mai mare de locul deflagrației. Acesta a acuzat o leziune ușoară în zona coapsei drepte și a fost, de asemenea, transportat la spital pentru investigații medicale.

Conform procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie numită de comandantul Brigăzii 81 Mecanizată cercetează împrejurările producerii evenimentului.


Biroul de Presă