Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Irina Tătaru

 


Comunicat nr. 67


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Centrul de Studii Strategice de Apărare și Securitate din Universitatea Națională de Apărare "Carol I" organizează joi, 17 mai, începând cu ora 9.00, seminarul cu participare internațională având tema "Interese naționale și interese comunitare în Uniunea Europeană".

Manifestarea, ajunsă la a XXII-a ediție, își propune să evidențieze necesitatea concentrării eforturilor statelor membre ale UE, atât în direcția promovării intereselor naționale, cât și a intereselor europene.

Plenul lucrărilor va fi deschis, în Sala Senatului, de către comandantul (rectorul) universității, general-locotenent prof. univ. dr. Teodor Frunzeti.

În cadrul seminarului, reprezentanții unor organisme interne și internaționale cu atribuții în domeniu, din țări precum Turcia, Ucraina și Republica Moldova, vor prezenta comunicări din domenii variate - politică externă, apărare, ordine publică, siguranță națională, fonduri europene, cercetare științifică și învățământ militar și civil superior.

Participarea experților din cele trei țări, care au strânse relații de colaborare cu Uniunea Europeană, reprezintă pentru specialiștii români, pe de o parte, oportunitatea de a împărtăși invitaților străini din experiența românească privind aderarea la UE și, pe de altă parte, posibilitatea de a cunoaște punctele de vedere, aspirațiile și așteptările personalităților din străinătate prezente la seminar.

Jurnaliștii interesați de eveniment vor fi așteptați joi, 17 mai, între orele 08.45-09.00, la intrarea în U.N.Ap. dinspre Monumentul Eroilor Patriei. Persoană de contact pentru detalii și confirmarea participării: Irina Tătaru, tel. 021.319.48.80 int. 421, fax: 021.319.57.80, mobil 0727.856.766, email: cssas@unap.ro.


Biroul de Presă