Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 69


COMUNICAT DE PRESĂ


Cinci ofițeri din Ministerul Apărării Naționale au plecat joi, 17 mai, către Siria pentru a participa, ca observatori militari, la misiunea ONU de monitorizare în Siria - UNSMIS.

La 21 aprilie 2012, prin Rezoluția nr. 2043, Consiliul de Securitate al ONU a autorizat constituirea acestei misiuni, pentru o perioadă de 90 de zile, cu un mandat inițial ce vizează monitorizarea încetării violenței armate și, respectiv, sprijinirea implementării depline a Planului în Șase Puncte propus de Trimisul Special Comun al ONU și Ligii Statelor Arabe, Kofi Annan.

Ca urmare a solicitării ONU adresată statelor membre de a contribui la organizarea UNSMIS, Președintele României a aprobat ca Ministerul Apărării Naționale să asigure participarea celor cinci ofițeri români la misiunea ONU de monitorizare în Siria. Cheltuielile legate de deplasare, cazare și diurnă, pe durata desfășurării misiunii de către militarii români, sunt asigurate de ONU.

Armata României mai participă cu 35 de observatori militari în misiuni sub egida ONU care se desfășoară în R.D. Congo, Liberia, Afganistan, Coasta de Fildeș, Sudanul de Sud și Kosovo.


Biroul de Presă