Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 70


COMUNICAT DE PRESĂ


Generalul-locotenent Dan Ghica-Radu, locțiitorul șefului Statului Major General al Armatei României, a efectuat, în zilele de 16 și 17 mai, o vizită oficială în Republica Serbia, la invitația locțiitorului șefului Statului Major General al Armatei Republicii Serbia, generalul-maior Milan Bjelica.

Agenda discuțiilor a cuprins subiecte referitoare la cooperarea militară bilaterală, la procesul de transformare a Armatei României și la participarea militarilor români la misiuni în teatrele de operații. De asemenea, au fost trecute în revistă evoluția și modalitățile de îmbunătățire a cooperării militare a țărilor din regiune, în vederea menținerii unui climat de securitate și bună vecinătate.

Oficialul român a avut programate întâlniri cu secretarul de stat pentru politica de apărare, Tanja Miscevic, și cu șeful Statului Major General al Armatei Serbiei, general-locotenent Ljubiča Dicoviæ. De asemenea, locțiitorul șefului Statului Major General al Armatei României a depus o coroană de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Avala.


Biroul de Presă