Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 71


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, a susținut vineri, 18 mai, o videoconferință cu militarii români din detașamentele dislocate în teatrul de operații din Afganistan.

Cu acest prilej, ministrul Dobrițoiu le-a mulțumit militarilor pentru modul cum își îndeplinesc misiunile încredințate în Afganistan, asigurându-i de toată deschiderea din partea conducerii Ministerului Apărării Naționale.
"Reafirm cu toată tăria și determinarea sprijinul pentru eforturile pe care dumneavoastră le faceți în teatrul de operații. România va rămâne un partener credibil și predictibil, vom menține, în acest sens, nivelul de participare în angajamentele operaționale internaționale. Astfel, vom pune un accent aparte pe dimensiunea calitativă a prezenței noastre în teatrele de operații, pe creșterea securității forțelor dislocate, prin abordarea prioritară a programelor de înzestrare dedicate acestui scop.
În egală măsură, vreau să redăm demnitatea acestei instituții, să restabilim respectul pentru gradul militar, să ținem departe orice amestec politic care să afecteze moralul dumneavoastră, spiritul de corp al armatei", a transmis ministrul Apărării Naționale militarilor participanți la videoconferință.

Comandanții detașamentelor din Afganistan au raportat ministrului aspecte legate de principalele misiuni executate, situația de securitate din zonele de responsabilitate și relațiile de coordonare pe care le au cu militarii armatele partenere și cu autoritățile locale.

La videoconferință au mai participat șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, și locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului SMG, general-locotenent Valeriu Nicuț.


Biroul de Presă