Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 73


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, și șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, participă, în cadrul delegației oficiale a României conduse de președintele Traian Băsescu, la Summit-ul Alianței Nord-Atlantice care va avea loc la Chicago, în zilele de 20 și 21 mai.

Consiliul Nord-Atlantic, reunit la cel mai înalt nivel, în formatul șefilor de stat și de guverne, va hotărî asupra modului de transpunere în programe și inițiative concrete a deciziilor luate la Summit-ul de la Lisabona și va stabili politicile și principiile fundamentale care vor guverna evoluția Alianței până în anul 2020 și ulterior.

Temele principale ale Summit-ul NATO de la Chicago vor fi: rolul NATO în Afganistan atât pe timpul tranziției securității teritoriului acestei țări către trupele afgane, cât și ulterior; capacitatea Alianței de a-și apăra populația și teritoriul și de a face față provocărilor secolului XXI; consolidarea rețelei globale de parteneriate a Alianței.

Informații în timp real cu privire la defășurarea lucrărilor Summit-ului de la Chicago pot fi accesate pe pagina de internet a evenimentului, http://www.nato.int/cps/en/natolive/events_84074.htm.


Biroul de Presă