Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 80


COMUNICAT DE PRESĂ


Secretarul de stat pentru relația cu parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului, Dan Tătaru, a participat astăzi, 31 mai, la Bacău, la reuniunea dedicată Zilei Rezervistului, organizată de filiala locală a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere.

Adresându-se participanților, reprezentanți ai celor 2.000 de cadre militare în rezervă și retragere și ai celor aproape 5.000 de veterani, invalizi și văduve de război din județul Bacău, secretarul de stat în M.Ap.N. i-a asigurat că, în calitate de șef al departamentului de profil din Ministerul Apărării Naționale, este la curent cu problemele lor, de la pensiile militare până la asistența medicală sau traiul zilnic.

"Cu siguranță nu vor putea fi rezolvate toate și dintr-o dată. Vă asigur, însă, că voi face tot ce pot să ajut aceste segmente sociale prin pârghiile de care dispun și să generez un curent de opinie care să consolideze, în percepția publică și a factorului politic, ideea că privațiunile serviciului militar presupun o compensare pe măsură", a spus Dan Tătaru, arătând că a respectat întotdeauna haina militară.

"Pe timpul activității la M.Ap.N. am cunoscut oameni deosebiți, care și-au îndeplinit necondiționat datoria față de țară, care m-au făcut să pot aprecia just motivul pentru care cadrele militare în rezervă și în retragere, veteranii de război, merită un respect deosebit din partea statului și a societății" a mai adăugat secretarul de stat Tătaru în încheiere.

Ziua rezervistului s-a sărbătorit prima dată pe 31 mai 2010, fiind instituită în același an prin Hotărârea de Guvern nr. 467 din 12 mai.


Biroul de Presă