Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 83


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir", continuatorul tradițiilor Liceului Militar "Nicolae Filipescu" de la Mănăstirea Dealu, aniversează un secol de existență.

Cu acest prilej luni, 4 iunie, începând cu ora 10.00, la sediul colegiului din localitatea Breaza, județul Prahova, Drapelul de luptă al instituției de învățământ va fi decorat cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de pace, vor fi dezvelite plăcile aniversare și se va inaugura "Sala de Excelență Educațională".

Participanților li se va prezenta un spectacol dedicat centenarului colegiului.

La eveniment au fost invitați ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, alți reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale și ai administrației centrale și locale, absolvenți, elevi și rudele acestora.

***

Liceul Militar de la Mănăstirea Dealu, instituție de învățământ de elită pentru Armata Română, a fost înființat la 4 iunie 1912. În septembrie1940 s-a mutat la Predeal, unde a funcționat până în 1948. Pe 25 noiembrie 1949 a fost înființat, la Roman, Liceul Militar care îl avea pe Dimitrie Cantemir ca patron spiritual. După mai multe transformări, instituția militară de învățământ a fost mutată în orașul Breaza, în anul 1957. La 1 decembrie 1999, instituția și-a schimbat denumirea în Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir".

Până în prezent colegiul a fost absolvit de 13.000 de cantemiriști.


Biroul de Presă