Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 85


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale a aprobat joi, 7 iunie a.c., constituirea Comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucția sistemului de pensii militare ocupaționale. Acest organism are drept misiune analizarea și evaluarea situației actuale a pensionarilor militari din perspectiva aplicării legilor 119/2010, 263/2010 și a OUG 1/2011, în vederea elaborării actelor normative care să reglementeze drepturile actualilor pensionari militari, cât și cele ale viitorilor pensionari militari, în prezent în activitate.

"Consider că acest prim demers întreprins astăzi este o dovadă a respectului pe care îl datorăm celor care și-au făcut și își fac datoria față de țară, precum și o probă a faptului că ne ținem promisiunea de a acționa pentru redarea demnității și a drepturilor unei categorii nedreptățite de măsurile arbitrare luate anterior. Comisia s-a născut din nevoia stimulării unui dialog social efectiv între rezerviștii și militarii în retragere, societatea civilă și sfera politică, în interesul soluționării problemelor reale acumulate", a apreciat ministrul Corneliu Dobrițoiu.

Președinte al acestei comisii a fost numită Simona Luminița Sîrbu, consilier al ministrului Apărării Naționale, specialist în drept. La lucrările comisiei vor fi invitați parlamentari și reprezentanți ai asociațiilor și sindicatelor cadrelor militare în rezervă și în retragere.

În prima reuniune a acestei comisii, stabilită pentru săptămâna viitoare, va fi aprobat calendarul acțiunilor.


Biroul de Presă