Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 86


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, au efectuat joi, 7 iunie, o vizită de informare în garnizoanele Cîmpia Turzii și Cluj-Napoca.

La Câmpia Turzii, generalul de flotilă aeriană Laurian Anastasof, comandantul Flotilei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu", a prezentat principalele misiuni ale marii unități - poliție aeriană sub comandă NATO, serviciu de luptă căutare-salvare sub comandă națională - precum și modul de asigurare a acestora din punct de vedere al resurselor umane și materiale.

Cei doi demnitari au vizitat facilitățile construite de partenerul american, dat fiind faptul că personalul flotilei aeriene participă la exerciții comune cu forțe aeriene ale SUA.

Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, a apreciat importanța misiunilor executate de aviația militară, arătând locul pe care îl ocupă în agenda ministerului problematica avionului multirol: "Aceasta a fost amânată ani de-a rândul, iar acum riscăm, în lipsa unei soluții, să ajungem într-o situație deloc fericită din punctul de vedere al credibilității noastre ca stat membru NATO. Vă asigur că voi angaja toate resursele politice și instituționale de care dispun pentru ca acest obiectiv, ce ține de evoluția și postura strategică a României în următoarele decenii, în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice, să se realizeze", a mai spus Corneliu Dobrițoiu.

Vizita a continuat în garnizoana Cluj-Napoca, unde ministrul Apărării Naționale și șeful Statului Major General s-au întâlnit cu structura de comandă a Diviziei 4 Infanterie "Gemina", precum și cu comandanții de brigăzi și unități subordonate.

Cu această ocazie, au fost prezentate oficialilor Ministerului Apărării Naționale problemele de personal și înzestrare ale marii unități, aceștia apreciind eforturile făcute de militarii diviziei pentru îndeplinirea misiunilor și pentru repartizarea eficientă a resurselor în perioadă de criză.


Biroul de Presă