Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 87


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, au efectuat vineri, 8 iunie, o vizită de informare în garnizoana Timișoara.

Cei doi oficiali au vizitat facilitățile militare ale Brigăzii 18 Infanterie "Banat" și ale Escadrilei 712 Elicoptere și s-au întâlnit cu militari în activitate și în rezervă din garnizoană.

Generalul de brigadă Gheorghe Simina, comandantul Brigăzii 18 Infanterie, a prezentat conducerii M.Ap.N. misiunile marii unități și măsurile întreprinse pentru pregătirea viitoarelor participări în teatrele de operații.

Ministrul Corneliu Dobrițoiu a apreciat experiența militarilor batalionului mixt româno-ungar, care au derulat până acum zece exerciții comune și a declarat că această colaborare militară este una care probează profesionalismul structurilor interoperabile în conformitate cu standardele NATO.

Totodată, ministrul Apărării Naționale i-a felicitat pe militarii timișoreni pentru rezultatele obținute în executarea misiunilor în Irak și Afganistan și i-a asigurat de sprijinul conducerii ministerului în îndeplinirea în condiții foarte bune a obiectivelor.
La Escadrila 712 Elicoptere, ministrul apărării naționale și șeful Statului Major General au fost informați despre executarea serviciului de luptă și de acțiunile de căutare-salvare și evacuare medicală întreprinse de personalul unității.

Vizita oficialilor Ministerului Apărării Naționale se înscrie în seria de activități de informare începute în garnizoana Buzău și continuate la Caracal, Cluj-Napoca și Câmpia Turzii.


Biroul de Presă