Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 101


COMUNICAT DE PRESĂ


Șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, a participat vineri, 22 iunie, la festivitatea prilejuită de împlinirea a 70 de ani de la înființarea primei instituții de învățământ militar în arma transmisiuni, desfășurată la Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică "Decebal" din Sibiu.

După primirea raportului comandantului Centrului de Instruire pentru Comunicații și Informatică "Decebal", colonelul Dorin Chirca, și trecerea în revistă a personalului unității, șeful Statului Major General a decorat Drapelul de Luptă al unității cu Ordinul "Meritul pentru învățământ în grad de Cavaler", acordat prin decret prezidențial.

"Prin semnificația istorică a acestui moment sunt readuse în memoria noastră, a tuturor, faptele de arme ale generațiilor de tineri transmisioniști care au absolvit cursurile acestei instituții de învățământ militar și care s-au dăruit patriei și Armatei României", a declarat generalul-locotenent Ștefan Dănilă.

Șeful Statului Major General a mai subliniat: "Apreciez în mod deosebit efortul întregului colectiv care este convins că numai prin muncă, seriozitate și profesionalism va face față misiunii nobile și sacre de apărare a țării și va contribui, cu toată răspunderea și energia, la îndeplinirea tuturor sarcinilor și așteptărilor pe care partenerii NATO le au de la Armata Română".

Șeful Statului Major General a prezentat și Mesajul ministrului apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu, transmis cu ocazia celei de-a 70 aniversări a Centrului de Instruire pentru Comunicații și Informatică de la Sibiu.

"Cei care reprezentați astăzi corpul de instructori și cursanți ai Centrului trebuie să fiți mândri de renumele făurit de predecesorii dumneavoastră și să mențineți permanent această prestigioasă instituție în elita învățământului militar", a transmis ministrul apărării naționale în mesajul său. "În același timp, vă îndemn să aveți permanent în vedere lecția valoroasă predată de cei de dinaintea dumneavoastră, și anume aceea că, pentru a deveni un bun militar, trebuie să dați dovadă, înainte de toate, de pasiune, voință și tenacitate", a mai transmis ministrul Corneliu Dobrițoiu.

În finalul activității, șeful Statului Major General a vizitat expoziția de tehnică de specialitate organizată de catedrele din cadrul Centrului de Instruire, de Centrul de Competență IT și Secția Cercetare, precum și laboratoarele și sălile de specialitate ale Centrului, unde a discutat cu mai mulți cursanți.


Biroul de Presă