Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 103


COMUNICAT DE PRESĂ


Locțiitorul șefului Statului Major General, general-locotenent Dan Ghica-Radu, participă, în perioada 26-28 iunie, la Sofia, la Reuniunea anuală a locțiitorilor șefilor statelor majore generale din cadrul inițiativei regionale "Procesul Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei" (SEDM).

La această reuniune sunt invitați reprezentanți militari din țările membre SEDM (Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Grecia, Italia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, România, Slovenia, Serbia, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina). Republica Moldova și Georgia au statut de observator. De asemenea, participă la eveniment reprezentanți ai Comandamentului Forțelor Aliate Întrunite de la Napoli, respectiv de la Brunssum, și reprezentanți ai Consiliul de Cooperare Regională (RCC), respectiv Centrul Regional pentru Asistență în Domeniul Verificării și Implementării Controlului Armamentelor (RACVIAC), această inițiativă regională bucurându-se de recunoașterea internațională a principalilor actori ai sistemului european de securitate.

Pe timpul întâlnirii de la Sofia, vor fi abordate principalele aspecte privind activitățile organizate și desfășurate sub egida SEDM, stadiul și perspectivele SEDM, având în vedere necesitatea continuării cooperării la nivel regional, cu accent pe eficientizarea principalelor proiecte de cooperare, precum și realizarea procedurilor care permit angajarea Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei - SEEBRIG (componenta operațională, multinațională, a SEDM) într-un teatru de operații.

Președinția SEDM este asigurată, în prezent, de Italia, iar din anul 2013 aceasta va fi preluată de România.


Biroul de Presă