Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Renato Nadolu, tel. 0745 505 358

 


Comunicat nr. 105


COMUNICAT DE PRESĂ


"Cursul pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict", ediția 2012, se desfășoară în perioada 25-29 iunie, în garnizoana Focșani.

Cursul este organizat de Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale, cu sprijinul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor" și al Brigăzii 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza" din Focșani.

La deschiderea oficială a cursului au participat generalul de brigadă Nicolae Ciucă, comandantul Diviziei 2 Infanterie "GETICA", precum și cei doi comandanți de brigăzi din Focșani, generalul de brigadă Florinel Damian și colonelul Adrian Tonea.

Cei 16 jurnaliști care participă la curs vor dobândi, în cadrul modulului de instruire teoretică, cunoștințe pe teme utile privind procedurile de acreditare și de lucru ale jurnaliștilor pe timpul operațiilor militare, reguli de siguranță și protecție în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operațională, caracterizarea teatrelor de operații din punct de vedere al riscurilor.

În cadrul modulului de instruire practică jurnaliștii vor participa la diverse antrenamente precum: parcurgerea pistei cu obstacole, tehnici de acordare a primului ajutor, tehnici de supraviețuire și trageri demonstrative cu armamentul de infanterie.

De asemenea, cursanților le va fi prezentată tehnica de luptă și echipamentul din dotarea unor structuri militare care au participat la misiuni în teatrele de operații, mijloacele de protecție CBRN, precum și modul de executare a unei misiuni într-o zonă de operații.

Cursul, aflat la a noua ediție, a pregătit, din anul 2004, 158 de jurnaliști.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale