Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 107


COMUNICAT DE PRESĂ


Șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, s-a întâlnit marți, 26 iunie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu generalul Richard Shirreff, locțiitorul comandantului Comandamentului Aliat pentru Operații (DSACEUR), aflat în vizită oficială în România.

Cei doi oficiali au discutat despre contribuția Armatei României la operațiile conduse de NATO în Afganistan (ISAF), Kosovo (KFOR) și în Marea Mediterană (Active Endeavour), precum și la operația UE din Bosnia și Herțegovina (Althea). De asemenea, pe agenda discuțiilor s-au mai aflat parteneriatul strategic NATO-UE și aspecte legate de managementul conflictelor secolului XXI.

După întâlnirea tête-à-tête cu șeful SMG, generalul Richard Shirreff a asistat la un briefing referitor la aspecte ale procesului de transformare a Armatei României și ale participării militarilor români la operații NATO și UE.

Tot în această după-amiază, generalul Shirreff a fost primit de ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu.

Programul oficialului NATO mai include și o vizită la Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni” din București, unitate care a participat, din 1995 și până prezent, la misiuni în teatrele de operații din Angola, Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Irak și Afganistan.


Biroul de Presă