Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 120


COMUNICAT DE PRESĂ


În accidentul aviatic produs astăzi, 5 iulie, în apropiere de Buzău, și-au pierdut viața căpitan-comandorul Mitică Docuz, maistrul militar Cătălin Topoliceanu, maistrul militar Viorel Cojocaru și studentul Ștefan Coropețchi.

Căpitan-comandorul Mitică Docuz, în vârstă de 45 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit și avea doi copii. Maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor, era căsătorit și tatăl unui copil. Maistrul militar Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, avea la activ peste 1100 de ore de zbor, era căsătorit și avea un copil. Studentul, în anul întâi, Ștefan Coropețchi avea 19 ani și era necăsătorit.

Elicopterul militar, tip IAR 316 B al Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc, a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 și s-a prăbușit la puțin timp după aceasta, în apropiere de Buzău (în zona localității Poșta Câlnău), la 5 km de bază.

Ministrul apărării naționale își exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment și este alături de familiile celor patru militari.


Biroul de Presă