Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 130


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Militarii din arma Comunicații și informatică sărbătoresc sâmbătă, 14 iulie, 139 de ani de la înființare, sub genericul "Ziua Transmisioniștilor Militari".

Cu acest prilej, în zilele de sâmbătă, 14 iulie, și duminică, 15 iulie, vor fi organizate, la Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I", vernisări ale unor expoziții fotodocumentare, de tehnică de transmisiuni folosită în cele două războaie mondiale, de carte veche, regulamente și instrucțiuni de specialitate, precum și reconstituiri istorice, pe ateliere.

Vor fi prezentate, totodată, cele mai moderne mijloace de comunicații și informatică intrate în dotarea armatei, care realizează legătura cu teatrele de operații, și oferta educațională a instituțiilor de instrucție și învățământ din arma Comunicații și informatică.

De asemenea, sunt organizate un concert de marșuri ostășești și melodii celebre din repertoriul național și internațional, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un club al radioamatorilor și un Târg al colecționarilor.

În program mai sunt prevăzute o ședință de tragere cu arma de calibru redus, o plimbare a micilor "dorobanți" pe căluți și ponei și distribuirea de rații de "hrană de război" preparate la bucătăria de campanie.

Intrarea la Muzeul Militar Național, pe parcursul celor două zile, va fi liberă.


Biroul de Presă