Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 135


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, a participat miercuri, 18 iulie, la ceremonia militară prilejuită de plecarea în teatrul de operații Afganistan a militarilor din compunerea Batalionului 2 Manevră, desfășurată la Curtea de Argeș.

"Vânătorii de munte reprezintă trupe de elită ale armatei României, forțe care la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, odată cu ocupația stalinistă a României, au fost desființate de către trupele sovietice ale acelui timp. În 1968, când a apărut o criză de securitate în Europa Centrală, Primăvara de la Praga, liderul comunist al țării a înțeles că trebuie să reînființeze aceste trupe de elită. Ei sunt cei care ne păzesc crestele și văile Carpaților. Ei reprezintă osatura principală a vectorului defensiv al acestei țări", a declarat ministrul Corneliu Dobrițoiu.

Referitor la ceremonia desfășurată, ministrul Apărării Naționale a spus că aceasta a fost "emoționantă, încărcată de semnificații profunde. Oamenii aceștia au demnitate, nu cei care au defăimat România. Ei sunt vectorii imaginii pozitive în România. Încă din perioada de reintegrare în Alianța Nord Atlantică și știu bine ce spun, pentru că am condus direcția Ministerului Apărării care se ocupa de acest proces, ei sunt cei care aduc valoare pozitivă, nu ceilalți care ne defăimează pe la colțurile europene."

Cei aproximativ 620 de militari vor acționa în Provincia Zabul, în perioada iulie 2012 - februarie 2013, și provin, în principal, din Batalionul 33 Vânători de Munte "Posada".

La eveniment au participat, pe lângă familiile militarilor care pleacă în misiune, șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și alte personalități civile și militare.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale