Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 137


COMUNICAT DE PRESĂ


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, domnul Sebastian Huluban, s-a întâlnit joi, 19 iulie, la sediul MApN, cu doamna dr. Katherine Verdery, reputat antropolog și profesor universitar la City University din New York, unul dintre cei mai buni specialiști pe problematica aspectelor antropologice și etnologice ale spațiului est - european în perioada socialistă și contemporană, autor a numeroase studii, articole, cărți și comunicări științifice.

Încă din anul 1973, când a desfășurat pentru prima dată în România un program de cercetare, doamna Verdery a devenit o fină cunoscătoare a spațiului și timpului românesc, a istoriei românești.

Întâlnirea, realizată la invitația domnului dr. Sebastian Huluban, s-a axat pe o agendă diversificată, fiind abordate teme de interes comun privind cercetarea istoriei și a "noii istorii militare" în România. De asemenea, pe parcursul discuțiilor au fost explorate eventuale posibilități de cooperare cu mediul academic și de cercetare american în scopul lărgirii viziunii privind politica de apărare.


Biroul de Presă