Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 138


COMUNICAT DE PRESĂ


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Sebastian Huluban, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, s-au întâlnit joi, 19 iulie, la sediul instituției, cu delegația de militari sportivi care vor reprezenta România la cea mai importantă competiție sportivă din lume - Jocurile Olimpice de la Londra, 2012.

În cadrul întâlnirii, secretarul de stat în M.Ap.N. le-a transmis sportivilor prezenți: "Știu că sunteți coloana vertebrală a echipei naționale a României la jocurile olimpice, pentru sporturile pe care le reprezentați. Vă transmit, din partea conducerii instituției și a întregii Armate a României, mult succes, baftă și să auzim de cât mai multe ori Imnul național".

Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" București va fi reprezentat la Jocurile Olimpice de o delegație formată din 24 de sportivi, cinci antrenori și un arbitru internațional de scrimă. Sportivii militari vor reprezenta România la probele de judo, gimnastică, scrimă, canotaj, kaiak canoe, haltere, polo, înot, atletism și box.
Printre sportivii militari sunt și trei campioane olimpice: căpitan Alina Dumitru (judo), căpitan Camelia Potec (înot) și sergent Sandra Izbașa (gimnastică), care își vor apăra titlul.

De asemenea, vor participa componentele puternicei echipe de spadă feminin, căpitan Ana Maria Brânză, plutonier Simona Gherman și plutonier Anca Măroiu, duble campioane mondiale (2010, 2011) și triple campioane europene (2010, 2011, 2012).

Din lot mai face parte sergentul major Eniko Mironcic, care a obținut bronzul olimpic în 2008 la Beijing, vicecampionii europeni la kaiac canoe, caporalii Traian Neagu, Gavrilă Petruș și Toni Ioneticu, precum și vicecampioana europeană la haltere Roxana Cocoș și portarul echipei naționale de polo, sergentul major Mihai Drăgușin.

Colonelul George Boroi, comandantul clubului sportiv militar, speră la obținerea a 4 -6 medalii la ediția din acest an a jocurilor olimpice.


Biroul de Presă