Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 139


COMUNICAT DE PRESĂ


Un eveniment special dedicat copiilor eroilor militari căzuți la datorie și militarilor răniți în misiunile desfășurate în teatrele de operații a avut loc joi, 19 iulie, în cadrul Turneul internațional feminin de tenis BCR Open Romania, la Arenele BNR.

Activitatea inedită a debutat cu un meci amical de dublu, desfășurat pe terenul doi al Arenelor BNR, ai cărui protagoniști au fost generalul-locotenent Sorin Ioan, șeful Statului Major al Fortelor Terestre și plutonierul-major Vasile Zbâncă, militar rănit în teatrul de operații din Afganistan. De cealaltă parte a fileului, s-au aflat Ruxandra Dragomir, presedintele Federației Române de Tenis, în echipă cu Stelică Mătreață, membru al Fundației Motivation Romania, organizație implicată în îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități din țara noastră. Din tribună echipele a fost susținute de plutonierul major Nicușor Bica, militar rănit în misiune în teatrul de operații Afganistan.

Generalul Sorin Ioan a menționat că plutonierul major Vasile Zbâncă este un exemplu de curaj și dăruire, dovedind un spirit de adevărat luptător. "Vasile, chiar și după ce a plătit un tribut enorm (pierzându-și ambele picioare) pentru a-și îndeplini misiunea față de țară, nu a încetat să fie un model, el participând deja la un concurs de ciclism în Germania, anul trecut, iar peste cateva săptămâni se va duce la ediția din anul acesta, unde și-a fixat deja obiective mult mai îndrăznețe decât simpla participare", a adăugat șeful Statului Major al Forțelor Terestre.

Pe un teren alăturat, cei patru copii ai eroilor căzuți la datorie, prezenți la activitate, au primit prima lecție de tenis de la jucătoarele de tenis Alexandra Cadanțu și Irina Begu.

"Au fost cu noi astăzi și câțiva copii superbi: Remus Brânzan, de 16 ani, Robert Leu, 6 ani, frații Alexandrescu - Cornel, 9 ani, și Ionuț de 13 ani. Ei reprezintă speranța și viitorul nostru. Sunt copii ai camarazilor căzuți la datorie, copii pe care încercăm să-i creștem în același spirit de unitate și de respect profund față de adevăratele valori, iar părinții lor sunt simboluri sfinte pentru noi", a mai subliniat generalul Sorin Ioan.

"Această manifestare sportivă a avut o valoare de suflet", a declarat Ruxandra Dragomir. "Inițiativa Ministerul Apărării Naționale, de a se alătura acestui turneu, este salutată, desigur, și de mine. Îi mulțumesc domnului general că mi-a oferit plăcerea de a juca astăzi, dar și partenerilor mei de dublu, Stelică, și lui Vasile, care au dovedit spirit de luptători, arătând că se poate juca tenis în orice condiții", a adaugat președinta Federației Române de Tenis.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale