Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 140


COMUNICAT DE PRESĂ


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Sebastian Huluban, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, au participat vineri, 20 iulie, pe esplanada din fața Monumentului Eroilor Patriei, la festivitatea de absolvire a Promoției 115 "NEAGOE BASARAB-500" a Universității Naționale de Apărare "Carol I" și a seriei a XXIII-a a cursului principal "Probleme actuale ale securității naționale" din cadrul Colegiului Național de Apărare.

Cu acest prilej, secretarul de stat a ținut să transmită tuturor celor prezenți la eveniment: "Avem datoria, dascăli, studenți, conducători ai instituției militare, de a păstra sau chiar de a readuce, acolo unde este cazul, instituțiile militare de învățământ la standardele și statutul avute prin tradiție." Totodată, Sebastian Huluban a menționat că sunt premise îmbucurătoare în ceea ce privește învățământul militar, că toți am fost mândri de exemplul dat de colegiile militare liceale, care au reușit un procent de promovabilitate extraordinar.

În mesajul său, secretarul de stat a mai spus: "avem rezultate foarte bune în toate ramurile de învățământ. Haideți să facem în așa fel încât să nu mai existe nicio umbră, niciun motiv să plecăm capul. Și mă refer la semnalele din societate privitoare la calitatea unora dintre diplomele și titlurile emise în învățământul nostru universitar. Ține doar de noi ca steagul să rămână întotdeauna sus."

Generalul-locotenent Teodor Frunzeti, comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare, a transmis tuturor absolvenților că au încheiat o nouă etapă din amplul proces de pregătire, ceea ce le conferă o reputație admirabilă. "Felul în care veți continua să vă instruiți va determina credibilitatea și identitatea voastră ca lideri ai Armatei României."
De asemenea, generalul Frunzeti a mai spus: "Fiecare dintre voi devine parte integrantă a unei structuri de elită, într-o lume în schimbare, plină de noi provocări. Priviți cu speranță către viitor și păstrați întotdeauna în minte faptul că aveți o valoroasă tradiție militară, care obligă la performanță."
La eveniment au mai participat oficialități civile și militare de cel mai înalt rang, militari în rezervă și retragere, precum și atașați ai apărării acreditați la București.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale