Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 143


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, a participat luni, 23 iulie, la festivitatea de sărbătorire a Zilei Presei Militare, desfășurată la Palatul Cercului Militar Național.

"Împlinirea a 153 de ani de la apariția primei publicații militare îmi oferă prilejul transmiterii unui mesaj neconvențional. Ați cunoscut momente de glorie, dar și de obediență rușinoasă. Să nu mai lăsați să existe niciun fel de ingerință sau presiune asupra muncii dumneavoastră. Trebuie să contribuiți la schimbarea atitudinilor și mentalităților personalului armatei și, de asemenea, să faceți o presiune pozitivă asupra decidenților militari și civili pentru asigurarea unei resurse rezonabile forțelor armate."

"Starea forțelor este critică datorită unei subfinanțări cronice. Din această cauză vă cer să prezentați corect situația din armată pentru a determina o reacție promptă a liderilor militari", a mai spus ministrul Corneliu Dobrițoiu.

Șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, le-a mulțumit reprezentanților presei militare pentru promovarea imaginii Armatei României: "Trebuie să vă mărturisesc că decizia de a urma o carieră militară a fost puternic influențată de emisiunile și reportajele jurnaliștilor militari. Sper că prin munca dumneavoastră să convingeți tot mai mulți tineri să se îndrepte către o carieră a armelor."

"Locul și rolul presei militare este de a promova bunele practici și de a oferi societății civile imaginea corectă despre Ministerul Apărării Naționale și structura de forțe. Vă solicit ca și pe viitor să fiți obiectivi și să promovăm împreună valorile Armatei României", a mai spus șeful Statului Major General.

La activitate au mai participat secretarul de stat pentru armamente, Floarea Șerban, generalul-maior Ariton Ioniță, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit, precum și actuali și foști jurnaliști militari.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale