Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 150


COMUNICAT DE PRESĂ


Intervențiile militarilor continuă și luni, 30 iulie, pentru stingerea incendiilor din Munții Făgăraș și pentru aprovizionarea cu apă potabilă a populației din localitățile afectate.

Astfel, un detașament de 21 de militari din Batalionul 49 Apărare Chimică, Bacteriologică, Radiologică și Nucleară (CBRN), din Pitești, acționează, la această oră, pentru stingerea incendiului de pădure izbucnit în munții Făgăraș, în punctul de lucru Vârful Roșu, unde au înlocuit militari ai Școlii militare de maiștri militari și subofițeri a Forțelor Terestre, de la Pitești.

De asemenea, 20 de militari de la Centrul de studii și păstrare a arhivelor militare istorice din Pitești participă, la această oră, la stingerea incendiului de pădure în punctul de lucru Valea Brătila, unde au înlocuit detașamente ale Școlii de aplicație unități de luptă din Pitești și Batalionului 30 Vânători de Munte, de la Câmpulung Muscel.

Militari ai Batalionului 22 Transport din Târgoviște au participat în zilele de 27 și 28 iulie la misiunea de într-ajutorare, având la dispoziție o cisternă cu capacitatea de 5.000 l pentru aprovizionarea cu apă potabilă a populației din localitatea Cucuteni, județul Dâmbovița.
Misiunile militarilor se execută la solicitarea Inspectoratelor de Urgență din județele Argeș și Dâmbovița.


Biroul de Presă