MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 151
COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu, și secretarul de stat pentru armamente, Floarea Șerban, au participat, marți, 31 iulie, la ceremonia de absolvire a inginerilor promoției "NEAGOE BASARAB - 500", la Academia Tehnică Militară din București.

Anul acesta au absolvit cursurile celor două facultăți ale Academiei - Facultatea de sisteme electronice și informatice militare și Facultatea de mecatronică și sisteme integrate de armament -, 226 de studenți care își vor desfășura activitatea în sistemul național de apărare și ordine publică, dintre care 111 în structurile Ministerului Apărării Naționale.

Învățământul politehnic superior militar s-a dezvoltat continuu, în concordanță cu exigentele învățământului superior pe plan național, cu necesitățile armatei și ale țării, asigurând pregătirea științifică, tehnică, militară, precum și calitățile morale necesare atât ofițerilor, cât și specialiștilor civili, licențiați în domeniul știinte inginerești, a apreciat, în cuvântul său, ministrul Corneliu Dobrițoiu.

Deși condițiile generate de criza economică au dus pentru prima oară la amânarea înălțării în grad a promoției 2012, ministrul a dorit să transmită, încă o dată, studenților, întregul său sprijin. “Vă rog să nu vă pierdeți speranța, să continuați să vă pregătiți și să aveți convingerea că eu, împreună cu întreaga conducere a M.Ap.N. și a Academiei Tehnice Militare, vom face tot ce se poate pentru a găsi cele mai bune soluții pentru voi”.

Inginerii militari vor începe, în perioada următoare, Cursul pentru formarea cadrelor militare pentru prima funcție, care se va încheia la 1 decembrie, moment în care militarii vor primi primul grad și vor fi repartizați pe prima funcție în Armata României.

***
Academia Tehnică Militară este o instituție de învățământ superior politehnic, înființată în 1949, și are ca misiune formarea inițială și continuă prin licență, master și doctorat, a ofițerilor ingineri și a altor specialiști, pentru M.Ap.N., M.A.I., S.T.S., S.R.I., S.I.E., S.P.P., A.N.P., industria de apărare sau perfecționarea pregătirii prin programe postuniversitare și cursuri de carieră sau de nivel, dar și efectuarea cercetării științifice universitare (fundamentală și aplicativă), pentru dezvoltare tehnologică, proiectare, testare-evaluare, consultanță, expertiză, elaborare și evaluare de standarde.

Academia Tehnică Militară colaborează cu universități și entități de cercetare din Europa, S.U.A., Asia și Africa și dispune de un corp profesoral de excepție.