Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 157


COMUNICAT DE PRESĂ


O a doua medalie olimpică de aur a fost adusă României de Sandra Izbașa, gimnastă legitimată la Clubul Sportiv al Armatei "Steaua", care a câștigat ieri finala concursului individual la sărituri, învingând-o pe favorita competiției, americanca McKayla Maroney.

Este cea de-a cincea medalie cucerită de steliști la Londra, după argintul obținut de Alina Dumitru la judo, Roxana Cocoș la haltere și Alexandru Sirițeanu, la sabie, cu echipa, la care se adaugă bronzul cucerit tot de Sandra Izbașa în concursul de gimnastică feminină pe echipe.

Opt sportivi roș-albaștri sunt, încă, angrenați în competiția olimpică. Astăzi, 6 august, intră în concurs Iosif Chirilă la kaiac-canoe iar Mihai Drăgușin va apăra poarta României în meciul de polo pe care reprezentativa noastră îl va susține împotriva echipei Serbiei.

Marți, 7 august, Ionel Gavrilă, Toni Ioneticu și Traian Neagu vor participa la proba K4 -1000 metri kaiac - canoe, Sandra Izbașa va lupta pentru o medalie în finala individuală la sol, iar atleta Roxana Bârcă va fi la startul probei de 5000 metri.

Ultima prezență a unui sportiv roș-albastru la Londra va fi înregistrată miercuri, 9 august, când Bogdan Mada va concura în proba de kaiac dublu - 200 metri.

Militarii români sunt alături de sportivii Clubului Steaua, care îi reprezintă în competiția supremă, și îi felicită pe toți componenții lotului național pentru dăruirea cu care reprezintă țara și drapelul tricolor.


Biroul de Presă