Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 164


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministerul Apărării Naționale a inițiat, prin ordin al ministrului Corneliu Dobrițoiu, implementarea programului "Furnizorii Militarilor Români" care se va adresa societăților comerciale ce vor dori să ofere produse și servicii angajaților M.Ap.N., militarilor în rezervă, cât și familiilor acestora.

Astfel, personalul militar și civil va beneficia de reduceri și facilități la achiziția de bunuri și servicii oferite de furnizorii care vor intra în program. Aceștia vor primi Diploma de "Furnizor al Militarilor Români", pe care o vor putea afișa în toate unitățile lor, vor fi introduși în catalogul cu furnizorii agreați și își vor putea prezenta ofertele direct către militari.

Identificarea furnizorilor se va realiza de către Comisia pentru implementarea programului. Aceasta a început deja să funcționeze, iar prima listă de furnizori urmează să fie generată până la sfârșitul anului 2012.

Societățile comerciale vor trebui să respecte o serie de principii de bază, printre care respectarea obligațiilor legale față de statul român, transparența costurilor și claritatea ofertelor, consecvența de tratament pentru întreg personalul militar și membrilor familiilor acestora, precum și acordarea statutului de "cel mai bun client", cu ajustările de preț corespunzătoare. Legislația în vigoare pentru protecția consumatorilor va fi strict respectată.

Designul Diplomei de "Furnizor al Militarilor Români" urmează să fie stabilit prin concurs online, primul de acest gen derulat în cadrul forțelor armate române. El se va desfășura în perioada 20 august - 30 septembrie și se adresează tuturor militarilor români. Cele mai bune trei propuneri (relevanță, originalitate, creativitate) vor intra, între 20 și 30 septembrie, în faza de jurizare online, iar câștigătorul va fi anunțat pe site-ul M.Ap.N. pe 30 septembrie. Regulamentul concursului va fi publicat în integralitate în Focus-ul nr.12 și pe site-ul M.Ap.N.

Programe similare funcționează cu succes în mai multe țări membre ale NATO, printre care SUA, Marea Britanie și Franța.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale