Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 169


COMUNICAT DE PRESĂ


Pilotul aeronavei IAR 99 Șoim prăbușită joi dimineață lângă Craiova, comandorul Aurelian Cojocaru, a decedat, iar instructorul, locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana, a fost rănit.

Comandorul Cojocaru era șeful Secției piloți încercare, navigație și meteorologie, avea 900 de ore de zbor pe acest tip de aeronavă, 48 de ani, era căsătorit și avea un copil.

Locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana are 35 de ani, este instructor și pilot de încercare, are peste 700 de ore de zbor pe acest tip de aeronavă, este căsătorit și are un copil.

Avionul IAR 99 Șoim cu dublă comandă al Centrului de Cercetări și Încercări în Zbor Craiova s-a prăbușit joi, 23 august, în jurul orei 10.30, la scurt timp de la decolare, la 500 de metri Nord de pistă.

Acest tip de aeronavă a fost oprit de la zbor, conform procedurilor, până la obținerea unor date preliminare care să elucideze cauzele producerii accidentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă profundul regret pentru decesul comandorului Cojocaru și pentru rănirea locotenent-comandorului Ioana și este alături de familiile celor doi militari.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale