Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 172


MESAJ DE CONDOLEANȚE


Ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu, a transmis joi, 23 august, un mesaj de condoleanțe familiei comandorului Aurelian Cojocaru.

Am primit cu durere și tristețe vestea tragicei dispariții a comandorului Aurelian Cojocaru, un brav pilot, căzut la datorie joi, 23 august, în timpul unei misiuni de antrenament la manșa avionului IAR-99 ȘOIM.

Aviația militară română regretă profund pierderea unui camarad valoros și este cu gândul la colegul rănit în același accident, locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana.

Curajul acestor oameni care, zi de zi, se pregătesc și își riscă viața trebuie să ne inspire și să ne facă să-i privim pe temerarii văzduhurilor cu tot respectul și admirația noastră.

Acest grav eveniment s-a produs într-un moment de răscruce pentru Aviația militară, moment în care, noi, decidenții politici, trebuie să luăm hotărâri importante privind viitorul și siguranța piloților militari, și chiar securitatea aeriană a țării.

Ne exprimăm întreaga compasiune și adresăm sincere condoleanțe familiei îndoliate, tuturor celor care l-au iubit și apreciat pe comandorul Aurelian Cojocaru.

Dumnezeu să-l odihnească!


Biroul de Presă