Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 181


PRECIZĂRI


Cadrele militare în rezervă și în retragere pensionari militari, provenite din Ministerul Apărării Naționale, pot beneficia începând cu luna ianuarie 2013, în condițiile stabilite de Ordinul ministrului apărării naționale nr. M 76/2012, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 518/2012, de legitimații care certifică proveniența din Ministerul Apărării Naționale, gradul militar și funcția avute la data trecerii în rezervă sau direct în retragere.

Legitimația facilitează accesul pensionarilor militari în spațiile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naționale, destinate serviciilor medicale, refacerii capacității de muncă sau cazării, precum și activităților recreative, sportive, culturale, în condițiile stabilite prin actele normative specifice în domeniu.

Pentru cadrele militare aflate deja în rezervă sau în retragere, emiterea legitimației se face, la solicitarea scrisă a acestora adresată comandantului centrului militar pe raza căruia domiciliază, conform formularului anexat.

Procedura de elaborare și emitere a legitimațiilor va începe din ianuarie 2013, când vor fi alocate fondurile necesare acestui demers.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale