Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 188


COMUNICAT DE PRESĂ


Șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, s-a întâlnit joi, 13 septembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu șeful Statului Major al Apărării din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, generalul Sir David Richards, care se află în țara noastră în vizită oficială la invitația omologului său român.

Cei doi oficiali au discutat despre procesul de transformare a Armatei României și despre prioritățile reformării sistemului militar. De asemenea, pe agenda convorbirilor au figurat și subiectele participării Armatei României în teatrele de operații și perspectiva NATO după Afganistan.

Tot astăzi, ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu, a avut o întrevedere cu generalul David Richards pe parcursul căreia au fost abordate aspecte referitoare la viitorul bugetelor apărării, la mediul internațional de securitate, precum și la misiunile celor două armate în Afganistan și la prespectiva dezvoltării relațiilor bilaterale.

De asemenea, în programul delegației britanice figurează și vizitarea Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni".

Șeful Statului Major al Apărării din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, generalul Sir David Richards, va participa la lucrările Conferinței Comitetului Militar NATO, care se va desfășura între 14 și 16 septembrie, la Sibiu.


Biroul de Presă