Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 189


COMUNICAT DE PRESĂ


Peste 200 de militari din România, Slovacia, Ucraina și Ungaria vor participa la exercițiul multinațional Blonde Avalanche 2012 care se va desfășura, în perioada 17 -21 septembrie, la Brăila.

Blonde Avalanche 2012 are ca obiectiv principal antrenarea personalului Batalionului multinațional de geniu "TISA" pentru executarea misiunilor specifice, de limitare și înlăturare a consecințelor dezastrelor naturale.

La exercițiu vor participa observatori militari din China, Moldova, Serbia și Statele Unite ale Americii.

Festivitatea de deschidere a exercițiului va avea loc luni, 17 septembrie, începând cu ora 8.00, în Piața Independenței din Brăila, iar Ziua Distinșilor Vizitatori joi, 20 septembrie, de la ora 9.45, în Poligonul Vărsătura.

Jurnaliștii interesați sunt rugați să se acrediteze până vineri, 14 septembrie, ora 15.00, la Centrul de informare publică al exercițiului, care funcționează la sediul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", din Brăila. Persoană de contact: lt. col. Florinel Cucu, telefon 0724.538.178.

* * *

Aflat la cea de-a zecea ediție, exercițiul Blonde Avalanche 2012 reprezintă materializarea unei inițiative regionale a celor patru state din bazinul râului Tisa pentru formarea unui batalion multinațional de geniu în scopul limitarii și înlăturării efectelor unor posibile dezastre naturale.

România a preluat pentru a treia oară, la începutul acestui an, conducerea anuală a acestei inițiative, de la Ungaria.

Detalii suplimentare despre exercițiu pot fi găsite la următoarea adresă de internet: http://www.forter.ro/ro/blondeavalanche/index.html


Biroul de Presă