Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 203


COMUNICAT DE PRESĂ


Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" București a găzduit luni, 24 septembrie, un simpozion pe tema reconversiei profesionale a sportivilor de performanță.

"Steaua" București este primul club bucureștean care intră în acest proiect ce se desfășoară la nivel mondial, ca rezultat al parteneriatului semnat în anul 1995 între Compania "Adecco" și Comitetul Olimpic Internațional. Proiectul se bucură de mare succes în Statele Unite ale Americii, iar în Europa cunoaște deja o dezvoltare accelerată, în special în țările scandinave.

Alături de sportivi, antrenori și tehnicieni ai clubului, la activitate au participat partenerii naționali ai acestui proiect: Gabriela Szabo, din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și Florin Godean, director general al companiei "Adecco Romania".

"Vrem să-i pregătim pe sportivi, să-i ajutăm să conștientizeze faptul că va veni un timp în care vor trebui să plece pe alt drum. Este bine să știe de pe acum acest lucru și, de asemenea, să știe că există o varietate de opțiuni. Programul se adresează tuturor federațiilor și tuturor cluburilor din România în care activează sportivi de performanță. Este o onoare pentru noi să prezentăm acest proiect la Clubului Sportiv al Armatei "Steaua", care este un club emblematic al României", a explicat marea atletă Gabriela Szabo.

"Multe din grijile pe care și le fac sportivii de performanță, în mod firesc, după terminarea carierei sportive, dispar datorită implementării unui astfel de proiect, iar ei se pot concentra mai bine asupra performanței", a spus președintele Clubului Sportiv al Armatei "Steaua", colonelul George Boroi.
De asemenea, el a precizat că la această activitate au fost invitați și antrenorii, pentru că aceștia sunt cei care petrec cel mai mult timp cu sportivii și sunt primii lor consilieri.

Sportivilor și antrenorilor clubului militar le-au fost prezentate, în cadrul întâlnirii, reperele de bază ale proiectului, precum și importanța planificării din timp a unei cariere dincolo de marea performanță.


Biroul de Presă