Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 205


COMUNICAT DE PRESĂ


Conferința de încheiere a proiectului "Creșterea capacității funcționarilor publici din Ministerul Apărării Naționale și din Agenția Națională a Funcționarilor Publici de a gestiona procesele de management strategic instituțional și de proiect, în contextul dezvoltării și întăririi rolului funcției publice" a avut loc marți, 25 septembrie, la Palatul Cercului Militar Național.

Activitatea a fost organizată de Ministerul Apărării Naționale (M.Ap.N.) în parteneriat cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici (A.N.F.P).

Proiectul, desfășurat sub deviza "Administrație și Apărare - parteneriat pentru performanță", a fost cofinanțat prin Fondul Social European, în baza contractului de finanțare încheiat cu Autoritatea de Management a Programului Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative.

La activitate au participat secretarul general al M.Ap.N., Mihai Șova, subsecretarul de stat în A.N.F.P Mircea Jorj, managerii de proiect și cursanți din cele două instituții.

x x x

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 21 de luni (ianuarie 2011 - octombrie 2012) și a cuprins șapte module de dezvoltare profesională - politici publice, planificare strategică, management de proiect, management pe bugete, achiziții publice, formare de formatori și managementul resurselor umane.
Obiectivele proiectului au fost îmbunătățirea capacității și creșterea eficacității organizaționale în structurile celor două instituții partenere. De asemenea, s-a urmărit întărirea parteneriatului între cele două instituții publice centrale.
În cadrul proiectului au fost instruite și certificate 282 de persoane, 170 din M.Ap.N. și restul din A.N.F.P, în 1.655 de zile de curs (în total pentru cele șapte module). Rata de promovabilitate a fost de 100 la sută.
Valoarea eligibilă a proiectului a fost de 1.124.300 lei fără TVA, din care 955.655 lei asistență financiară nerambursabilă.


Biroul de Presă