Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 207


Comunicat de presă


Locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major General, generalul-locotenent Valeriu Nicuț, s-a întâlnit marți, 25 septembrie, la sediul MApN, cu locțiitorul comandantului Operației Atalanta a Uniunii Europene, contraamiralul Gualtiero Mattesi, care efectuează o vizită oficială în țara noastră.

Participarea Armatei României la operații și misiuni internaționale ale NATO și UE, precum și implicarea Forțelor Navale Române, pentru prima oară, în operația Atalanta, au fost principalele subiecte discutate de cei doi demnitari.

Generalul-locotenent Valeriu Nicuț a subliniat faptul că participarea la misiunea UE de combatere a pirateriei în Golful Aden cu fregata "Regele Ferdinand" reprezintă o premieră pentru Armata României și dovedește determinarea țării noastre de a-și respecta angajamentele asumate ca stat membru al Uniunii Europene pentru descurajarea pirateriei și protejarea navigației internaționale.

Contraamiralul Gualtiero Mattesi a mulțumit părții române pentru participarea la operația Atalanta și și-a exprimat speranța că, în urma efortului comun al țărilor Uniunii Europene, zona Golfului Aden va deveni un mediu sigur și stabil.

Referindu-se la misiunea fregatei "Regele Ferdinand", locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului SMG l-a informat pe contraamiralul Mattesi că nava este în marș spre zona de operații, urmând ca, în jurul datei de 1 octombrie, să se alăture grupării de forțe din Golful Aden.

Fregata "Regele Ferdinand", având la bord un echipaj format din 236 de persoane și un elicopter PUMA naval, se află din 12 septembrie în marș spre Golful Aden. Nava românească va participa efectiv la Operația Atalanta în perioada octombrie-noiembrie 2012.


Biroul de Presă