Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 210


COMUNICAT DE PRESĂ


Universitatea Națională de Apărare "Carol I" va găzdui vineri, 28 septembrie, de la ora 09.00, simpozionul cu tema "Protecția infrastructurilor critice în sectoarele alimentație și apă. Cooperarea dintre sectorul public, mediul de afaceri și societatea civilă".

Manifestarea, organizată de Academia Oamenilor de Știință din România, prin Comitetul Național pentru Securitate și Strategie Alimentară, împreună cu Universitatea Națională de Apărare "Carol I", își propune să contribuie la înțelegerea și aprofundarea conceptului de protecție a infrastructurilor critice, precum și la fundamentarea științifică a opțiunilor și deciziilor specifice sectoarelor alimentație și apă, din perspectiva realizării unei dezvoltări durabile a societății.

Simpozionul reunește specialiști care, prin schimbul de opinii și experiență, vor evidenția necesitatea inițierii și dezvoltării relațiilor de cooperare la nivel național între proprietarii, administratorii și/sau operatorii infrastructurilor critice, Guvern și societate, în vederea managementului eficient al riscurilor și asigurării unui răspuns adecvat în cazul perturbării sau distrugerii infrastructurilor critice.

Jurnaliștii acreditați la Ministerul Apărării Naționale interesați de activitate vor fi așteptați vineri, 28 septembrie, între orele 08.30 și 08.45 la intrarea dinspre Monumentul Eroilor Patriei. Persoană de contact locotenent Cristina Barna, tel. 0743288774.


Biroul de Presă