Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 212


COMUNICAT DE PRESĂ


O delegație a Ministerului Apărării Naționale, condusă de ministrul Corneliu Dobrițoiu, participă, între 2 și 4 octombrie, la Reuniunea anuală a Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), care se va desfășura la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina.

Pe agenda reuniunii se regăsesc subiecte referitoare la stadiul proiectelor SEDM, activitățile Comitetului Director Politico-Militar (PMSC) și Comitetului de Coordonare a Procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM-CC) pentru acest an. De asemenea, vor fi analizate stadiul procesului de revizuire strategică a SEDM și activitățile desfășurate de Brigada Multinațională de Pace din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) de la ultima reuniune ministerială SEDM.

Din acest proces de cooperare fac parte Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Grecia, Italia, Muntenegru, România, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina, iar Georgia și Republica Moldova sunt membri observatori.
România va asigura, în perioada 2013-2015, pentru a doua oară președinția Comitetului Director Politico-Militar al Forței Multinaționale de Pace din Sud-Estul Europei (PMSC/MPFSEE) și a SEDM-CC, după mandatul din perioada 2001-2003.


Biroul de Presă